• +90 242 332 0787
  • +90 532 560 0787
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zincir Yağı

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Neden Zincir Yağı?


Zincir sistemleri bilinmiş olduğu üzere aktarma ve nakliyat üstüne kurulmuş özel aksamlardır. Ekipmanlar değişik tiplerde olsalar da yağlama sistemleri hemen hemen aynıdır. Zincirlerin ana yağlama prensibi pim ve burç yağlama esasına göre değerlendirilir. Zincir yağlarının kullanımları sisteme bağlı olarak otomatik ve manuel olmakla birlikte muhtelif etkenler de yağlama performansını etkilemektedir.

Bu yüzden yağlamanın yapılacağı zincirlerde ki yüksek sıcaklık, su, kimyasal yoğunluğu ve toz yağlamanın en mühim etkenleri arasındadır. Etkili ve uzun soluklu yağlama için bu etkenlere göre yağ seçimi yapmak en doğru çözümü sunacaktır.

Su ve Kimyasal Etkeni

Ağır suyun olduğu ortamlarda kullanılan zincir yağlarının vizkozitesi düşük yağlar kullanmak yanlıştır. En mühim etkeni düşünürsek yüksek viskoziteli mamüller kullanmak en doğru sonucu verecektir. Kimyasal noktalarında ise yağın moleküler yapısı oldukça önemlidir. Yine yüksek viskoziteli yağlar kullanmak başarıya ulaşmış sonuçlar verecektir.

Toz Etkeni

Tozun olduğu ortamlarda tozu bünyesine çeken sistemlerde ise daha düşük viskoziteli ancak metale bağlılığı yüksek, tozu bünyesinden itme özelliği olan yağlar kullanılmasında yarar vardır.

Sıcaklık Etkeni

Sıcaklık zincir yağının seçiminde oldukça mühim etkendir. Burada ki en mühim unsur zincir yağının cinsi olmakla birlikte bırakılan kül miktarı ise tamamen baz yapısı ile doğru orantılıdır.